ietthavavrosor - DBT, frågetecken

DBT, frågetecken

publicerat: | Kategori: behandling
 

tumblr_mvwrdt6dYQ1qzshemo1_1280dear monster in my head - you're going down!!

Vet inte om jag tidigare nämnt för er hur starkt mitt hat är mot mina engelska lektioner. Inte för att de är svåra eller så, de är bara så extremt dåliga och förvirrande. Har aldrig någon aning om vad jag håller på med och än mindre varför jag ens är där. Hur det än är valde jag att gå ut, "till biblioteket" som jag sade. Mest för att få försvinna därifrån, men också för att få träffa JJ och gå tillsammans till BUP.

Mötet gick ...helt okej, bättre än jag hade förväntat mig faktiskt. Bilden jag fick upp i mitt huvud innan mötet var ungefär såhär;
- Hur har du mått
- Skitbra *ironiskt*
....fortsatt i samma ironiska, irriterade ton med en stark vägran från min sida att ge ett enda ärligt svar.

Självklart gick det inte när jag träffade min bup-kontakt, det är någonting med hen som gör att jag inte kan vara arg arg eller irriterad i dess närvaro. Hur som helst så listade vi för- och nack-delar med att börja i DBT behandlingen. Listan såg väl ut som någonting i denna stil:

Fördelar:
Träffa nya folk
Föräldrar får hjälp
Nya färdigheter
Ny kunskap
Jag kan bidra med saker i gruppen (tror ni förstår att det inte var jag som sade detta)

Nackdelar:
Tar mycket kraf/ vilja/ tid och ork (krockar med saker)
Byta BUP kontakt

Just det här med att jag måste byta BUP kontakt är det som är jobbigast för mig. Att jag måste lägga ned tid och ork på att må bättre känns som en ganska rättvis uppoffring. Att jag måste börja lite på en ny människa känns dock otroligt jobbigt: Förstår varför jag måste göra det, men vetskapen om varför gör inte bytet lättare. Som tur är kommer min BUP kontakt vara med på färdighetsträningen i grupp. Hen verkar även otroligt positiv till att jag börjar, så jag gav henne inte ett nej till svar för DBT i alla fall. Jag känner mig inte längre speciellt taggat inför att börja DBT längre dock.

Nästa vecka får jag reda på hur det blir. *håll tummarna för mig*